Orzechowa Pascha, kulinarny przebój.
Orzechowa Pascha to nic innego, jak wyśmienita przekąska na słodko. Ma ona różne pomysłowe wersje, które można odtworzyć samemu w domu. To tak zwany wykwintny deser przepełniony bogato ciekawymi składnikami. I nie sposób nie przygotować samemu tego przysmaku w domu.
Rodzaje orzechowej paschy.
Wyróżnić można takie wersje orzechowej paschy, jak:
pascha z daktylami, z masłem orzechowym, śliwkami i wanilią, z morelami, orzechowo-czekoladowa, z brzoskwiniami, z bakaliami.
Składniki tego rodzaju specjału powinny zawierać między innymi: ser twarogowy, jajka, wanilia, cukier, śmietana 30%, orzechy włoskie, rodzynki, masło oraz skórkę z pomarańczy.
Wystarczy starannie połączyć składniki, osobno połączyć, by stały się jednym, wyśmienitym i ciekawie wyglądającym daniem. A podawać pasche można na dekoracyjnym półmisku, eleganckim talerzu, czy pucharze, ozdobiony liściem mięty, cytryny, malin, czy wiórek kokosowych. Dekoracyjny deser, aż się prosi o konsumpcje, która zapewne, trwa krócej niż jest on przygotowywany.
Kalorie, jakie zawiera Pascha.
Wielkanocna Pascha i jej inne wersje to specjał o zawartości kalorii. I ona zawiera w 150 g ok. – 510 kcal. Ona zawiera takie elementy, jak białko, tłuszcze oraz węglowodany.
Natomiast wartość odżywcza orzechowej paschy z kaszy jaglanej to na 1 porcję, w 133 g przypada 1140 kj. I tu widoczna jest w procentach zawartość tłuszczu – 12%, białko – 5% oraz węglowodany – 20%.
Nie obejdzie się tu bez paschy fit. Ta wersja light jest świetnym pomysłem, by całość przekąsić, ale się nie zapychać maksymalnie.
Tu wystarczy 20 minut i uzyskamy 3 porcje wyśmienitego deseru, słodkiego, z delikatnymi zdrowymi składnikami.
Na zakończenie wypada stwierdzić, że pascha orzechowa to słodki przysmak doskonały na Wielkanoc i w dzień powszedni. On jest delikatny w smaku, nie jest ciężki, a smakuje i podbija kubki smakowe całej rodziny. Odpowiedni na popołudniowe ciepłe dni, gdzie organizm wymaga zazwyczaj dużej ilości wody, a nie pożywienia.