Pages Navigation Menu

klub kwadratowa Gdańsk, Gdynia

Orzechowa Pascha, kulinarny przebój.

Orzechowa Pascha, kulinarny przebój.

Orzechowa Pascha to nic innego, jak wyśmienita przekąska na słodko. Ma ona różne pomysłowe wersje, które można odtworzyć samemu w domu. To tak zwany wykwintny deser przepełniony bogato ciekawymi składnikami. I nie sposób nie przygotować samemu tego przysmaku w domu.

Rodzaje orzechowej paschy.

Wyróżnić można takie wersje orzechowej paschy, jak:
pascha z daktylami, z masłem orzechowym, śliwkami i wanilią, z morelami, orzechowo-czekoladowa, z brzoskwiniami, z bakaliami.

Składniki tego rodzaju specjału powinny zawierać między innymi: ser twarogowy, jajka, wanilia, cukier, śmietana 30%, orzechy włoskie, rodzynki, masło oraz skórkę z pomarańczy.
Wystarczy starannie połączyć składniki, osobno połączyć, by stały się jednym, wyśmienitym i ciekawie wyglądającym daniem. A podawać pasche można na dekoracyjnym półmisku, eleganckim talerzu, czy pucharze, ozdobiony liściem mięty, cytryny, malin, czy wiórek kokosowych. Dekoracyjny deser, aż się prosi o konsumpcje, która zapewne, trwa krócej niż jest on przygotowywany.

Kalorie, jakie zawiera Pascha.

Wielkanocna Pascha i jej inne wersje to specjał o zawartości kalorii. I ona zawiera w 150 g ok. – 510 kcal. Ona zawiera takie elementy, jak białko, tłuszcze oraz węglowodany.
Natomiast wartość odżywcza orzechowej paschy z kaszy jaglanej to na 1 porcję, w 133 g przypada 1140 kj. I tu widoczna jest w procentach zawartość tłuszczu – 12%, białko – 5% oraz węglowodany – 20%.
Nie obejdzie się tu bez paschy fit. Ta wersja light jest świetnym pomysłem, by całość przekąsić, ale się nie zapychać maksymalnie.
Tu wystarczy 20 minut i uzyskamy 3 porcje wyśmienitego deseru, słodkiego, z delikatnymi zdrowymi składnikami.
Na zakończenie wypada stwierdzić, że pascha orzechowa to słodki przysmak doskonały na Wielkanoc i w dzień powszedni. On jest delikatny w smaku, nie jest ciężki, a smakuje i podbija kubki smakowe całej rodziny. Odpowiedni na popołudniowe ciepłe dni, gdzie organizm wymaga zazwyczaj dużej ilości wody, a nie pożywienia.