Zalety mięs – schab wędzony parzony, karkówka parzona. Wędzona karkówka
Ciężko wyobrazić sobie świat bez mięsa. Mięso towarzyszy nam podczas wielu rozmaitych okazji. Jedną z takich okazji są chociażby Święta Bożego Narodzenia czy Święta Wielkanocne.
schab wędzony parzony, karkówka parzona
Nie da się również ukryć, że mięso będzie idealnym rozwiązaniem na niedzielny obiad czy śniadanie. Dobrym pomysłem będą schab wędzony parzony oraz karkówka parzona. Posiłek oparty na takim mięsie będzie pełnowartościowym posiłkiem, gdyż mięso jest bogatym zródłem białka.
wędzona karkówka
Dobrym wyborem będzie również wędzona karkówka. Karkówka to mięso tłuste o niezwykle wyrazistym smaku. Idealnym dodatkiem do karkówki będą świeże warzywa, takie jak chociażby papryka czy pomidory. Karkówkę możemy podać również z dodatkiem klasycznych surówek, takich jak marchewka, buraki czy też seler z rodzynkami. Mięso jest zazwyczaj ciężkostrawne. Dlatego też, warto pamiętać o tym, by po jego spożyciu przejść się na krótki spacer lub wypić ulubione zioła. Dobrą opcją będzie wypicie mięty lub rumianku. Zioła te mają niezwykle silny wpływ na pobudzenie procesów trawiennych. Aby ustrzec się zatrucia, mięso powinno być również świeże i dobrej jakości.