Dla miłośników ryb – polędwica bosmańska
Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu całego dnia. Powinien więc być solidny i odpowiednio zbilansowany. Dobrym rozwiązaniem są śniadania białkowo-tłuszczowe, gdyż dzięki nim czujemy się syci przez długą ilość czasu. Warto więc sięgać po ryby i mięsa wysokiej jakości. Jeżeli jesteśmy weganami, dobrą opcją będzie awokado. Awokado możemy wykorzystać do smarowania pieczywa.
polędwica bosmańska
Miłośnikom ryb polecana jest polędwica bosmańska. Łosoś zawiera witaminę D oraz wiele cennych składników odżywczych. Polędwica będzie idealnym dodatkiem do pieczywa, najlepiej pełnoziarnistego. Aby śniadanie było pełnowartościowym posiłkiem, powinno obfitować także w warzywa. Do polędwicy z łososia pasowały będą świeże pomidory, a także papryka. Nie każdy przepada za zapachem ryb, dlatego dobrym pomysłem będzie dodatek ziół, takich jak bazylia czy oregano. Polędwicę najlepiej zakupić świeżą. Jeżeli chcemy mieć pewność, że polędwica będzie świeża, powinniśmy zaopatrywać się w nią w zaufanych supermarketach. Najlepiej również kupować ryby i mięsa z samego rana, dzięki czemu istnieje większe prawdopodobieństwo, że ryba będzie świeża.